Turkse Riviera

Bezienswaardigheden in de buurt van Faralya:

Faralya

Faralya
Villa White house &
Villa Faralya

Ölüdeniz

Ölüdeniz op 16 km

Kabak Koyu

Fethiye

Fethiye op 25 km van het huis

Göcek

Göcek op 58 km
Göcek

Dalyan

Dalyan op 90 km

Dalaman

Dalaman airport op 80 km

Saklikent

Saklikent nat. park op 70 km van het huis

Faralya:

Faralya is een piepklein gehucht midden in de natuur, hier ligt Villa White House.

Het ligt 15 kilometer ten zuiden van Öludeniz, waar de vlindervallei zeker een bezoek waard is. De Kelebekler Vadisi (vlindervallei) is bereikbaar over een smalle en kronkelende weg of met de boot. Boven de baai, in de vallei tussen de kloof leven veel verschillende soorten vlinders.

Ölüdeniz en Gemiler:

Öludeniz:

Het hoofd strand voor de stad bestaat uit een prachtig wit zandstrand langs een gezellige promenade met kleine winkeltjes, cafes en restaurants. Veel van de cafes en restaurants beschikken over een dakterras van waar u kunt genieten van de indrukwekkende uitzichten en de kleurrijke zonsondergangen. Verderop ligt het beschermde strand, de Blue Lagoon. Het strand is onderdeel van het nationaal park en er wordt hier een kleine entree gevraagd die het betalen zeker waard is. Het totale strand bestaat uit rustige wateren zonder getijde, wat het ideaal maakt voor families met kleine kinderen en voor verschillende watersporten. Het heldere en schone water is heerlijk om in te zwemmen of te snorkelen. Zelfs in de winter is het water aangenaam met een temperatuur van 16 graden. (16 km vanuit Faralya)

Gemiler Beach:

(te combineren met een bezoek aan Kayakoy, gelegen 10 km van Öludeniz): Omgeven door een dennenbos tegenover St. Nichola eiland. Rustiger dan de toeristische stranden van Öludeniz. Tevens te bereiken met de minibus (Dolmus). Neem s’ avonds een boot naar het eiland en klim naar de top van de heuvel, achter de ruïnes van oude kerken en geniet van de adembenemende zonsondergang.

Lycian way:

Lycian way is de befaamde wandelweg tussen Ovacik en Antalya. De wandelweg kruist de toegangsweg tot de villa, gelegen op 50 m boven de villa. “(fotos en kaart)”

De ‘Lycian Way’ is een langeafstandswandelpad in Turkije om een deel van de Lycië-kust. Het is ongeveer 400 km lang en strekt zich uit van Ölüdeniz, in de buurt van Fethiye, om Geyikbayırı, ongeveer 20 kilometer van Antalya. Het is bewegwijzerd met rode en witte strepen.

 

Kabak Koyu


Kabak Koyu of de Kabak Vallei ligt 20 kilometer naar het zuiden en is bereikbaar met de dolmus (lokale bus). Er is een schitterend strand, dennenbossen, een diepe kloof en watervallen aan weerszijden van de kloof. Deze watervallen zijn te bereiken vanaf het strand, volg de roodwitte markering van het lange afstandpad de Lycian Way. (5 km vanuit Faralya)

Fethiye:

is een grote havenstad met een leuk oude Otomaans stadsdeel. Bekend om zijn grote houte jachten. Hier kun je naar hartenlust winkelen. Langs de zeer lange promenade flaneren met de tientallen gezellige terrasjes, vakantie! (28 km vanuit Faralya)

Dalyan:

Dalyan ligt 70 kilometer ten zuidwesten van Fethiye en heft een natuurgebied met de mogelijkheid van een boottocht naar rotsgraven van Kaunos en een schitterend strand, bekend om zijn reuzeschilpadden. (80 km vanuit Faralya)

 

Kayakoy:

Kayakoy Turkije Waar eens 3500 Grieken woonden, ligt zeven kilometer ten westen van Öludeniz, het is de grootste Griekse spookstad van Turkije. Een wandeling tussen de verlaten huizen en kerken van Kayakoy is een aparte ervaring. Je kan er ook naar toe wandelen vanuit OLudeniz . Kayakoy is niet in zijn geheel een spookdorp, in de heuvels in een schitterende groene omgeving is een levendig dorp met een supermarkt en enkele restaurants. Je kan er een heerlijk glaasje wijn drinken op één van de terrasjes en barbecuen in het restaurant Cin bal. (25 km vanuit Faralya)

Saklikent national park:

Saklikent is een Canyon die ongelooflijk mooi en mystiek is. Deze 18 kilometer lange ravijn is 300 meter steil en 100 meter diep en is gevormd door smeltwater van de Taygetos en de Kocakay rivier en onder in de kloof stroomt het water naar de Xanthos-rivier. Na de Verdon in Frankrijk en Vikos in Griekenland, wordt het beschouwd als de derde langste canyon in Europa. Het gebeid rondom de canyon is rijk aan flora en fauna, met steile hellingen en verbazingwekkende dieptes om te observeren. (70 km vanuit Faralya)

Göcek:

Göcek is de jachthavenstad bekend door al de zeilers en is gelegen tussen de luchthaven in Dalaman en Fethiye. Ideaal om voor je vertrek nog even te bezichtigen en iets te nuttigen. Voor de sportievelingen: Alle soorten watersporten en tevens bekend voor paragliding. (58 km vanuit Faralya)